loading...
حسینیه مرکزی قادیکلای سوادکوه | معبر سایبری قادیکلا
افسران سایبری قادیکلا بازدید : 342 شنبه 29 تیر 1392 نظرات (1)

 

دکتر قبادیان دلسوز مازندران و طبیعت و میراث باستانی آن است. او زمانی در مقاله ای از کاهش قدرت بازسازی در جنگل مازندران خبر داد و نوشت:جنگل هاي شمال به ويژه مازندران قدرت بازسازي ندارند.

 وی می گوید:مسئولان و مردم بايد پوشش سبز جنگلي در حال انقراض مازندران را در يابند.اروپا به عنوان سبزترين منطقه توانسته بدون تخريب جنگل از آن بهره برداري کند اما در مازندران به علت استفاده و بهره برداري بي رويه، جنگل در حال نابودي است.

دکتر قبادیان باور دارد که گروه های مردم نهاد باید در زمینه حفظ طبیعت و میراث فرهنگی پیش گام باشند:" سابقه تشکل‌های اروپایی نشان می‌دهد که مردم برای حل مشکلات خود بیش از آن که بخواهند به دولت وابسته باشند، با ارائه طرح‌ها و شرکت در کارهای جمعی مشکلات همدیگر را رفع می‌کردند."

او عاشق زبان و فرهنگ و موسیقی بومی است-البته بدون تعصب کورکورانه- و می گوید:"یکی از وظایف مردم،حفظ فرهنگ بومی است، اما نه به آن صورت که دچار تعصب شوند.حفظ زبان مادری مهم است و زبان تبری را باید اشاعه داد،اما زبان‌های بومی در کنار زبان مادر احساس هویت می‌کنند و نباید زبان اصلی را که فارسی است، برای زبان بومی فراموش کرد و به اعتقاد من زبان‌های محلی زبان فارسی را زیباتر می‌سازند."

 پروفسور قبادیان برای رفع برخی تنگناهای منطقه ای از جمله رفع خطر میدان زیراب پیشنهادهای کارشناسانه ای داده است، اما گوش شنونده ای پیدا نکرد!

*دره زیرابم،از تبار کوهستان مازندرانم

به تازگی کتاب"قصه هایی از دره زیراب(در گذر یک قرن اخیر)"نوشته دکتر عطاءالله قبادیان در قطع رقعی و در 128 صفحه چاپ و پخش شده است که به بیان وقایع سیاسی-اجتماعی یک قرن اخیر دره زیراب می پردازد.

کتاب که دو ناشر دارد-انتشارات رهپویان خرد تهران و انتشارات شلفین ساری- با این شعر آغاز می شود:دره زیرابم،از تبار کوهستان مازندرانم / از سوادکوه،سنگرگاه سلحشوران و مرزدارانم...

قصه هایی از دره زیراب شش فصل دارد:

فصل1:دره زیراب به عنوان پایگاه استراتژیکی منطقه عشایرنشین گذشته زیراب(در 6 بخش)

فصل 2:ساختار و ویژگی های اجتماعی گذشته دره زیراب در چارچوب نظام زیستی منطقه عشایرنشین سوادکوه(در 6 بخش)

فصل3:دره زیراب و حاکمیت امیرموید سوادکوهی بر مازندران(در 7 بخش)

فصل4:دره زیراب در تحولات تاریخی عصرجدید(در 3بخش)

فصل5:دره زیراب و از سرگیری فعالیت نصرالله خان یاور در سوادکوه(در 9بخش)

فصل6:دره زیراب در شکل دهی مجدد عشایر سوادکوه(4دربخش)

کتاب نقشه هایی نیز دارد که استاد خودش ترسیم کرده است.

بیشتر مطالب کتاب مشاهدات و شنیده های مستقیم نویسنده است.در صفحه 68 کتاب،زیر عنوان"دره زیراب و جنگ جهانی اول"آمده:

"از حضور ارتش تزاری در دره زیراب مطالب زیادی از بزرگان خانواده شنیده ام.از این که روس ها مازندران را اشغال کردند،گرگان و مشدسر یا مشه سر-بابلسر-گذرگاه ورودی آن ها بود.موقعی که قشون روس به خارخون-شیرگاه-نزدیک شدند،پیش قراولان محدوده سوادکوه خود را به دره زیراب رساندند.در آن موقع اولین اقدامی که صورت می گفت،این بود که زن و بچه ها را به پناهگاه می بردند.

عمه من تعریف می کرد که ما را داخل جنگل در آلاچیق هایی به عنوان گاوسرا انتقال و اسکان دادند.پدر و عموهایم تعریف می کردند ما به بسیج نیروها پرداخته و خود را برای مقابله آماده کردیم که البته منتظر دستور و کمک امیرموید سوادکوهی که آن وقت حکومت مازندران را در دست داشت،بودیم...."

کتاب قصه هایی از دره زیراب با توضیح کوتاهی درباره دره زیراب و انقلاب اسلامی به پایان می رسد.این کتاب برای علاقه مندان تاریخ بومی به ويژه سوادکوهی های متعصب به زادبوم جالب توجه است؛چه خودم در نمایشگاهی که هفته کتاب امسال در ساری برگزار شده بود دیدم یک سوادکوهی تمامی کتاب های موجود غرفه  را خرید و همراه خود برد و می گفت:در روزهای بعد دوباره می آید تا چند جلد دیگر از"قصه های دره زیراب" بخرد.

 

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط مهرزاد فرجي در تاریخ 1393/08/11 و 13:21 دقیقه ارسال شده است

سلام و درود به شما دوست عزيز. من سال 1368 كه در رشته خاكشناسي دانشگاه شهيد چمران اهواز تحصيل ميكردم ، در چند درس شيمي خاك و خاك هاي شور و قليا افتخار دانشجويي استاد قباديان را داشتم. همگي دانشجويان شيفته ي ايشان بودند. و از محضر استاد بسيار فيض بردم . تصور بنده اين بود كه شايد استاد در قيد حيات نباشند ولي اكنون كه مي بينم ايشان صحيح و سالم و از آن مهمتر فعال هستند بسيار بسيار خوشحالم. اميدوارم سايه ايشان هميشه بر سرمان باشد. اگر با ايشان ارتباط داريد لطف كنيد سلام دانشجويان رشته خاكشناسي 1368 اهواز را خدمت استاد برسانيد و بجاي همه ي ما بر دستان ايشان بوسه بزنيد.


کد امنیتی رفرش
درباره ما
اين وبسایت تحت حمايت هيچ ارگان و نهادي نمي باشد و در جهت مقابله با تهاجم فرهنگي توسط افسران جوان جنگ نرم شهر زیرآب سوادکوه و منطقه قادیکلا طراحي شده است. طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه هرگونه کپی برداری بدون ذكر منبع ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد و شرعا حرام می باشد . معبر سایبری قادیکلا ; کاری از هیئت عاشقان امام حسین(ع)-جوانان قادیکلا.ثبت شده در ستاد ساماندهی وبسایت ها.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • موضوعات ویژه





    شهدای منطقه

     
     

    آمار سایت
  • کل مطالب : 62
  • کل نظرات : 52
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 47
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 289
  • بازدید ماه : 552
  • بازدید سال : 3,082
  • بازدید کلی : 120,064
  • کدهای اختصاصی